Scurt Istoric

aaaaaBiserica Salem ca viziune s-a născut în Portland Or. SUA, în inima unei familii- familia Ciuciui Teodor şi Zamfira cu cei patru copii ai lor. În timp ce se aflau în SUA pentru finalizarea studiilor teologice Dumnezeu le-a vorbit şi le-a dat o viziune pentru România.

aaaaaÎn anul 1993 familia Ciuciui s-a întors în ţară după aproape trei ani petrecuţi în SUA, timp în care Pastorul Teodor a finalizat două cursuri teologice universitare: Portland Bible College cu diplomă în “Lidership”, şi Multnomah School of the Bible cu diplomă în “ Master of arts in Pastoral studies”, Zamfira, soţia păstorului Teodor, a absolvit în ambele collegii, specializarea în “ Consiliere şi Lucrarea cu femeile” ( Women ministry ).

aaaaaÎntrucât înainte de plecare în SUA, Pastorul Teodor Ciuciui a plantat o Biserică Penticostală în cartierul Nufărul, din Oradea, în care a investit financiar şi spiritual în aceşti trei ani cât a fost plecat, familia Ciuciui s-a întors în această biserică, pe vremea aceia era denumită “Biserica Penticostală Salem”. Prin grija şi implicarea liderilor din biserică şi cu ajutorul fondurilor strânse de familia Ciuciui, în cartierul Nufărul pe strada Mielului nr.4, s-a constituit edificiul nou al bisericii. La întoarcerea familiei Ciuciui acest local era la faza de finisaje. Pentru aproape un an de zile Pastorul Ciuciui, în înţelegere cu liderii din biserică au căutat să implementeze viziunea pe care Pastorul Ciuciui a primit-o în SUA.

aaaaaÎntrucât sistemul penticostal nu accepta unele puncte ale viziunii legate de închinare şi conducere, familia Ciuciui s-a văzut nevoită să părăsească biserica şi să înceapă o nouă lucrare. Cu toate că au investit tot ce au avut în acest spaţiu timp de patru ani de zile, când au plecat din biserică nu au produs o ruptură în biserică şi nu au luat nici un credincios cu ei.

aaaaaPentru un an de zile Pastorul Ciuciui a continuat să fie implicat în lucrare slujind în diferite biserici Penticostale prin vestirea Evangheliei, ca şi vicepreşedinte la Comunitatea Penticostală de Bihor, lector la Institutul Biblic Penticostal din Bucureşti şi director al Seminarului Biblic Penticostal de doi ani de pe lângă Comunitatea Penticostală Bihor.

aaaaaÎn anul 1995 a început să se întâlnească cu familia şi cu câteva persoane apropiate în apartamentul familiei Ciuciui de pe strada Constantin Notara. Întrucât numărul celor ce veneau la întâlnirile de duminică dimineaţa a crescut în anul 1996, s-a închiriat o sală la subsolul Casei de Cultură a Sindicatelor din Parcul 1 Decembrie, Oradea. Acolo s-au pus bazele unei grup de aproximativ 50-60 credincioşi.

În aceată locaţie am început să lucrăm şi cu copiii străzii împreună cu o fundaţie din Olanda, acesta fiind condusă de Olga La Vieren. Programul în care erau incluşi acești copii se numea fundaţia “ Încă o şansă”.

aaaaaÎn anul 1996 am cerut de la Consiliul Local al Primăriei Oradea, teren pentru ca să construim. După multe tergiversări am primit două hectare de teren în cartierul Nufărul, unde în anul 1997 am început construcţia noului edificiu.

aaaaaÎn anul 1998 credincioşii care frecventau erau în număr de aproximativ 80 de persoane, iar la întâlnirea copiilor străzi veneau 30-40 de copii şi tinerii.

Obiectivul major al grupului de credincioşi era evanghelizarea. Noi nu vroiam să creştem prin transferul altor creştini de la alte biserici, ci prin mântuirea celor nemântuiţi.

După trei ani pe data de 17 iunie 2000 acest edificiu în prima fază a fost         deschis pentru lucrarea lui Dumnezeu, într-o sală de aproximativ 500 locuri. Balconul acestui săli nu a fost deschis ci s-au amenajat birouri şi săli pentru copii.

În perioada 2000-2010 prin sacrificiul membrilor bisericii şi cu ajutorul sponsorilor am reuşit să finalizăm prima parte a viziunii unde putem să implementăm strategia lucrării pe care Dumnezeu ne-a pus-o pe inimă.

În perioada 2000-2010 în biserică s-au botezat în apă 213 creştini noi.

La ora actuală la programele pe care le avem frecventează aproximativ:

Vineri: Seara de tineret / 160-200 de tinerii

Sâmbătă: Biserica Copiilor / 60-80 copii

Duminica dimineaţa: 350-400 credincioşi şi vizitatori.

Ne bucurăm de cei care decid să ne viziteze şi mai ales de cei care simt că Dumnezeu îi direcţionează să devină parteneri de lucrare cu noi.

Pastor Teodor Ciuciui

înapoi

1 Responses to Scurt Istoric

  1. […] 20 iunie 2010, Centrul Salem din Oradea sărbătorește 10 […]